top of page
  • İrem Bektaş

2017 Out 2018 In !

Neden yılın en sevdiğim zamanı “Noël” haftasıdır biliyor musunuz ? Yenilenme zamanıdır. Yepyeni bir sayfa açmak için mükemmel bir zaman. Yeni hedefler, yeni maceralar, yeni yollar... Eski ve yıpranmış olan ne varsa çöpe atıp geride bırakma zamanı. Tabii ki eskimiş trendlerin yerine yenilerini koyup stilimizi de değiştirmeyi unutmuyoruz.

Geride bırakmamız gereken trendler arasında düşük omuzlar, bebek sırt çantaları ve çiçekli bomber ceketler var. Bunlar demode olduğundan değil, fakat o kadar sık gördük ki artık yeni bir şeyler denemenin vakti geldi. Sahi, yeni bir şeyler denemek 2018 yılının mottosu olabilir. Bir de klasik jeanler var tabii. Çok sıkılmadık mı sıradan şeylerden ? İlginç ve sanatsal olan her şey yeni yılın modası. Yanı şeritli, incili, işlemeli, ispanyol ve aklınıza gelebilecek her tür değişik jean bu sene raflarda yerini alıyor, dolabımızda neden yer almasın ?


Artık insanların daha sade ve minimal parçalara yöneldiğini de görebiliyoruz. Çünkü dünyada yeterince kaos mevcut, biz neden üstümüzde kaos taşıyalım ki ? Yine kaostan uzaklaşmak için huzur dolu mavi ve tutkulu pembe renklerini tercih edebiliriz. İnanın bu iki renk açtığınız o yeni sayfayı güzel anılar ve naif duygularla doldurmanıza yardım edecektir.

Yine de tatlı abartıların bir zararı olmaz. Biraz volan, biraz tüy ve püskül kimseye zarar vermez. Christmas partileri için de tercih konusu olabilir. Tüm kıyafetinizdeki minik bir abartı dikkatleri üzerinize çekmeye yetecektir. Parti kıyafetlerimiz için de favori renklerimiz altın ve kırmızı.


Bu yıl yine çok göreceğimiz tasarımlardan biri de “Galaksi”. Yıldızlar, ay, gezegenler yeryüzüne inerek kıyafetlerimize yerleşti. İnsana aynı zamanda huzur ve yaratıcılık katan bu parçaları eminim hepimiz çok seveceğiz. Ultra uzun çizmeler de vazgeçilmezler arasına girdi. Moda hiçbir zaman kışın kasvete boğulup siyah giymemize izin vermez. Bu yüzden bu kışın korkusuz renklerinden biri de beyaz. Sade ve son derece saf bir görünüm için her konuda beyaza başvurabiliriz.

Yılın son haftasını, Christmas haftasını da tadına vara vara geçirmek için birkaç öneride bulunmak isterim. Kendinize biraz zaman yaratın, düşünün, okuyun. Christmas temalı sıcacık bir kazakla Dickens’tan Bir Noel Şarkısı’nı okurken içeceğiniz sıcak çikolata zamanı durduracak ve sizi anda yaşamaya teşvik edecektir. Yeni yılda hep anda yaşayın. Bu yıla sıcacık bir kışla başlayıp bir o kadar da mutlu ve huzurlu bitirmeniz dileğiyle...

48 görüntüleme
Daha Fazlası: 
bottom of page