top of page
  • İrem Bektaş

Oscar’ın Gözdesi – The Shape of Water

Geçtiğimiz günlerde adayların belirlendiği 90. Oscar törenleri için heyecanlı geri sayım başlarken 13 dalda aday gösterilerek listeye damgasını vuran yapım The Shape of Water oldu. Fantastik dünyanın bilinmezliğini ve Meksika kültürünü birleştiren yönetmen Guillermo Del Toro The Shape of Water’la Sally Hawkins, Michael Shannon ve Octavia Spencer‘ı bir araya getirdi. Venedik Film Festivali kapsamında Altın Aslan için yarışan proje Del Toro’nun bugüne kadarki en iyi işi olduğu düşünülüyor.


Filmde Soğuk Savaş dönemi ele alınıyor, bunu Sovyet ve Amerikan görüşmelerinden anlayabiliyoruz. Latin Amerika inançlarından gelen esrarengiz bir olayın çevresinde dönen film seyirciye aşkın herhangi bir forma bürünmediğini anlatmaya çalışıyor. Senaryosunu Vanessa Taylor‘ın yazdığı film bize insanlığın ne demek olduğunu sorgulatırken bir yandan da varlıkların içindeki ruha önem vermemiz gerektiğinin altını çiziyor.


The Shape of Water (Suyun Sesi), 75. Altın Küre Ödülleri’ne 7 dalda aday olarak damgasını vurmuş; En İyi Müzik ve En İyi Yönetmen Altın Küre Ödülü kazanmıştı. Şimdi de Oscar Ödülleri’ni toplamak üzere bekliyor. 1 Aralık 2017’de Amerika’da gösterime giren ve IMDB’de 7.9 puana ulaşan bu görülmeye değer film 16 Şubat 2018’de Türkiye’de gösterime girdi.

97 görüntüleme
Daha Fazlası: 
bottom of page